Libraria si editura Devadata si-a lansat blog – Interviu cu reprezentantul acesteia

Articol despre deschiderea oficială a blogului librăriei şi editurii Devadata.

Bună ziua, Mihai! (M)

Bună, Valentina! (V)

V: Aşa cum ţi-am zis acum câteva luni de zile, mai exact în august, îţi voi lua un nou interviu. Iar acesta va începe chiar acum.

V: Mihai, să precizăm încă de la început că tu lucrezi în domeniul comunicării în cadrul librăriei şi editurii Devadata. Numele tău complet este Mihai Silviu Botezatu şi, printre altele, te ocupi cu promovarea simţului civic activ în societate.

M: Pot să te contrazic?

V: :)))) Deci pot spune orice despre tine, nu te deranjează, nu?

M: Dacă mă deranjează bănuiesc că voi pleca de la acest interviu…

V: ))) Ok, hai să începem că altfel ne “taxează” cititorii.

M: De acord!

V: Mihai, am vrut să-ţi iau acest interviu deoarece librăria şi editura Devadata oferă o diversitate de cărţi utile pentru orice persoană. Fie că vorbim despre cărţi pentru gospodine, romane pentru tineri, pentru agricultori, pentru profesori etc., Devadata acoperă o arie destul de vastă. Este una dintre puţinele librării care oferă o astfel de varietate. Astfel, poţi să dai ca exemplu câteva domenii concrete?

M: Da. Pot fi consultate cărţi din domeniul antropologiei, din psihologie, agricultura, spiritualism, filozofie, lucrari practice – pentru casă şi grădină, utilitare, producţie etc., – romane Science Fiction, de aventură, dragoste, sociale, război, saga, domenii referitoare la mister şi senzaţional cât şi altele.

V: Cam de cât timp este înfiinţată Devadata?

M: De 18 ani.

V: Care este ideea blogului Devadata? De ce a apărut el? Nu era suficient doar situl?

M: Situl este suficient, într-adevăr. Însă pentru cine doreşte informaţii mai detaliate despre cărţi poate consulta blogul deoarece acesta oferă o prezentare mai amănunţită.

V: Şi sunt prezentate toate cărţile pe care le are Devadata?

M: În general sunt prezentate cărţile noi din cele mai diverse domenii.

V: Cât de noi? Cam care este anul publicării acestor cărţi noi?

M: 2008-2010. Desigur, în funcţie de situaţie pot fi prezentate chiar şi cărţi mai vechi.

M: Dar să revin puţin la ideea blogului – http://devadata.wordpress.com –  Observi, Valentina, că există cărţi pe care le cumperi şi apoi nu prea eşti mulţumit de ele. De aceea, prin prezentări mai amănunţite se poate crea şi o impresie mai de ansamblu şi astfel potenţialul cititor să aibă posibilitatea de a şti dacă îi va plăcea sau nu ceea ce cumpără.

V: Păi şi nu există astfel riscul să se piardă din clienţi? Nu prea sună a strategie de marketing… Adică nu mai este prezent acel mister care îl îndeamnă pe om să cumpere un produs. Spre exemplu, prezentând mai în detaliu anumite cărţi se…

M: Da, ştiu ce vrei să spui. Dacă informăm prea mult poate fi neplăcut pentru noi pentru că nu mai este prezent acel sentiment: “Moa… Ce fraze drăguţe are cartea asta… Oare care o fi subiectul ei, hai să o cumpăr.” Riscând să explici destul de clar cam la ce se referă o carte îl poate face pe client să nu mai fie curios, să se mulţumească doar că s-a informat, şi să nu cumpere cartea. Da… Aşa e, există acest risc.

V: Păi şi de ce vi-l asumaţi?

M: Pentru că în primul rând în lumea cărţilor vorbim de calitate. Dacă un client este mulţumit de ce cumpără atunci suntem fericiţi şi noi, cei de la Devadata, cât şi clientul. Asta e strategia noastră. Şi credem în ea!

V: Sigur pe tine, Mihai! Bravo!

V: De când s-a lansat blogul?

M: Prin 2009 a fost lansat neoficial. În octombrie 2010 a fost deschis în mod oficial. Iar de pe trei noiembrie  – aşa cum ţi-am spus când ai vorbit cu mine înainte de interviu – blogul Devadata – http://devadata.wordpress.com va prezenta zilnic cărţi pentru toate persoanele şi din vaste domenii interesante.

V: Cine scrie pe blog?

M: Echipa Devadata. Scriu şi eu.

V: La final, mai spune-ne o dată adresa blogului.

M: http://devadata.wordpress.com

V: Aşadar, pentru cei care doresc să-şi procure cărţi super noi şi super tari pot consulta blogul amintit mai sus. Bătrâni, tineri, nu contează. Vrei să-ţi faci un vin? Să repari ceva prin casă? Să-ţi creezi un instrument de lucru? Vrei să te laşi purtat de energia paginilor din romane? Vrei să-ţi cumperi manuale pentru şcoală? Ca profesor, vrei să te perfecţionezi lecturând cărţi din domeniul tău? Atunci Devadata este soluţia.

M: De menţionat, Valentina şi adresa sitului Devadata unde lumea poate comanda direct cărţi: www.devadata.ro

V: Ok. Mihai Silviu Botezatu a fost cel intervievat astăzi – reprezentantul Devadata. Salutare, Mihai. Ca şi data trecută, îţi spun că poate o să-ţi mai iau interviuri.

M: Salutare şi ţie.

V: Gata cu acest interviu. Next!

Lasă un comentariu